Šta ljudi prvo primete kada vam dođu u goste

0

Sva deca koja su odrastala na Balkanu sigurno vuku traume od onih posebnih događaja u kući koji se zovu dolazak gostiju. Još ako su u pitanju neki gosti koji se najave u zadnji čas… u tom trenutku svaka prava balkanska žena se pretvara u nindžu koja neverovatnom brzinom i spetnošću rasprema kuću.

Dolaskom gostiju se obično proglašava vanredno stanje u kome je neophodno kuću dovesti u red. Da blista! Pre nego što celu frku prenesete i na svoju decu morate znati šta je to što vaši gosti zaista primete kad dođu kod vas, a pokazala su brojna israživanja.


Miris

Dekoracija sigurno nije prva stvar koju će vaši gosti primetiti kad uđu u vaš dom, već miris i to je ono na šta treba da obratite pažnju. Na svu sreću danas možete kupiti sjajne osveživače i mirisne sveće koje će zamaskirati čak i miris sarme ili pečene ribe.


Sveže cveće

Čak i ako niste detaljno čistili kuću pre dolaska gostiju, ako na neko vidno mesto postavite vazu sa buketom sježeg cveća oni to sigurno neće ni primetiti već će im pažnja biti usmerena upravo na cveće.


Minimalizam

Dakle, kad je u pitanju uređenje vašeg doma manje je više i nemojte pretrpavati vaše police glupostima. Sklonite svoju kolekciju igračaka iz kinder jaja i sve one gluposti koje ste dobili na poklon od tetaka, strina ili svekrve. Što manje stvari, to će vaša kuća izgledati urednije.


Uredno kupatilo

E, oko ovoga je mama imala pravo. Kupatilo je ogledalo kuće i ako je ono čisto i uredno vaši gosti vam sigurno neće uzeti za zlo onu papuču na sred dnevnog boravka. Pre dolaska gostiju dovoljno je da stavite čiste peškire, pobacate potrošene rolne toalet papira i prebrišete lavabo.


Sređeno predsoblje

Prvi utisak je veoma važan i zato pre dolaska gostiju sklonite obuću iz hodnika i oslobodite ofinger da ne izgleda pretrpano jer to je nešto što će sigurno primetiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.