Site icon Radio Prijepolje

5.980 penzionera iz Prijepolja ima pravo na banjsku rehabilitaciju

Foto: Stefana Savić

Foto: Stefana Savić

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je poziv za odlazak na desetodnevnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije. Pravo da konkuriše za besplatnu banjsku rehabilitaciju ima 5.980 penzionera sa područja opštine Prijepolje.

Pravo na desetodnevni boravak u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima imaju korisnici starosne, invalidske i porodične penzije čiji iznos ne prelazi 29.378 dinara.

“Ovo pravo mogu iskoristiti oni penzioneri koji do sada nisu boravili o trošku PIO fonda u nekoj od banja. Uz prijavu se prilaže i odgovarajuća medicinska dokumentacija. Lečilište se bira na osnovu opredelenja korisnika, a svaki kandidat predlaže po tri banje. Za Zlatiborski okrug to je sedam rehabilitacionih centara: Čigota, Ivanjica, Gornja Trepča, Koviljača, Vnjačka, Mataruška i Novopazarska banja“, rekao je predsednik opštinskog Udruženja penzionera Ljubiša Vuković.

U Udruženju ističu da je penzionerima iz Prijepolja na raspolaganju oko 100 slobodnih mesta, a prošle godine se na konkurs PIO fonda prijavilo oko 160 kandidata.

Pravo da konkuriše za besplatnu banjsku rehabilitaciju ima 5.980 penzionera sa područja opštine Prijepolje.

Rok za podnošenje prijava je 31. maj.

Izvor: List Polimlje

Exit mobile version