Site icon Radio Prijepolje

Novi red voznje za prazne vozove

Novi red vožnje na srpskim prugama stupio je na snagu 9. decembra i važiće do 14. decembra 2019. godine, saopšteno je iz železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“. Po novom redu vožnje, na oko 721 kilometar pruga, brzina vozova biće između 100 i 120 kilometara na sat.


Nemorate da brinete tu brzinu na pruzi Beograd-Bar nećete doživeti jer ona na mnogim delovima dostiže brzinu od čak 20km na sat.

Iz Prijepolja za Beograd i obratno, po novom redu vožnje saobraća samo jedan putnički voz koji polazi iz Prijepolja u 6,36h a u stanicu Beograd centar po redu vožnje stiže u 13,20h. Naravno ovo se nikad ne dogodi jer voz uvek kasni više od 45 minuta.


Putnički voz iz stanice Beograd centar za Prijepolje polazi u 15,15h a u Prijepolje stiže u 22h ali samo po redu vožnje ne i u stvarnosti.

Kroz prijepoljsku, odavno pokojnu, železničku stanicu prolaze i dva brza voza, dnevni i noćni u pravcu Beograda i u pravcu Bara.


Dnevni voz za Bar po redu vožnje u prijepolju je u 14.56h a noćni u 03,08h.
U pravcu Beograda dnevni brzi voz iz Bara u Prijepolje stiže po redu vožnje u 14,02h a noćni u 00.15h.

Komfor putnika na ovoj pruzi, koji putuju na relaciji Beograd – Užice, poboljšan je uvođenjem novijih kompozicija i sanacijom pruge. To ne važi za dalje putovanje, prema Priboju i Prijepolju. Pored toga što na ovoj etapi dotrajala pruga pruga nije sanirana , što su mostovi u lošem stanju, pa na više deonica, kao što je ona na ulazu u Priboj, vozovi idu 20-30 km na sat, od Užica prema Prijepolju šalju i stare kompozicije, a često je to samo jedan vagon u kome nema svetla.


Iako je cena karte u vozu duplo jeftinija od autobuske, putnici mahom zbog svih ovih nelagodnosti ipak biraju autobuski prevoz.

Sve informacije vezane za kašnjena vozova možete dobiti u Prijepolju do 18h nakon toga morate pozvati železničku stanicu u Priboju ili Užicu.

Za sve one koji vole da putuju vozom, savetujemo da sa sobom ponesu dovoljno vode i hrane jer, nikad se ne zna koliko će voz kasniti i kada ćete stići na svoje odredište.

Exit mobile version