Novi red voznje za prazne vozove

0

Novi red vožnje na srpskim prugama stupio je na snagu 9. decembra i važiće do 14. decembra 2019. godine, saopšteno je iz železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“. Po novom redu vožnje, na oko 721 kilometar pruga, brzina vozova biće između 100 i 120 kilometara na sat.


Nemorate da brinete tu brzinu na pruzi Beograd-Bar nećete doživeti jer ona na mnogim delovima dostiže brzinu od čak 20km na sat.

Iz Prijepolja za Beograd i obratno, po novom redu vožnje saobraća samo jedan putnički voz koji polazi iz Prijepolja u 6,36h a u stanicu Beograd centar po redu vožnje stiže u 13,20h. Naravno ovo se nikad ne dogodi jer voz uvek kasni više od 45 minuta.


Putnički voz iz stanice Beograd centar za Prijepolje polazi u 15,15h a u Prijepolje stiže u 22h ali samo po redu vožnje ne i u stvarnosti.

Kroz prijepoljsku, odavno pokojnu, železničku stanicu prolaze i dva brza voza, dnevni i noćni u pravcu Beograda i u pravcu Bara.


Dnevni voz za Bar po redu vožnje u prijepolju je u 14.56h a noćni u 03,08h.
U pravcu Beograda dnevni brzi voz iz Bara u Prijepolje stiže po redu vožnje u 14,02h a noćni u 00.15h.

Komfor putnika na ovoj pruzi, koji putuju na relaciji Beograd – Užice, poboljšan je uvođenjem novijih kompozicija i sanacijom pruge. To ne važi za dalje putovanje, prema Priboju i Prijepolju. Pored toga što na ovoj etapi dotrajala pruga pruga nije sanirana , što su mostovi u lošem stanju, pa na više deonica, kao što je ona na ulazu u Priboj, vozovi idu 20-30 km na sat, od Užica prema Prijepolju šalju i stare kompozicije, a često je to samo jedan vagon u kome nema svetla.


Iako je cena karte u vozu duplo jeftinija od autobuske, putnici mahom zbog svih ovih nelagodnosti ipak biraju autobuski prevoz.

Sve informacije vezane za kašnjena vozova možete dobiti u Prijepolju do 18h nakon toga morate pozvati železničku stanicu u Priboju ili Užicu.

Za sve one koji vole da putuju vozom, savetujemo da sa sobom ponesu dovoljno vode i hrane jer, nikad se ne zna koliko će voz kasniti i kada ćete stići na svoje odredište.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.