Putovanja u Tursku od 14. maja

0

Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu.

Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i karantina, ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske, navodi se u saopštenju MSP.

U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Srbije, mlađi od 18 godina, koji nisu vakcinisani, moći će na teritoriju Srbije i Turske da uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Srbija i Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu, koje će izdavati nadležni organi onima koji su se izlečili od kovida-19.

Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i između Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija Selaković i Peter Sijarto.

Izvor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.