Dostupna digitalna potvrda o vakcinaciji

0

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19 i rezultatima različitih testiranja na koronavirus.

„Digitalni zeleni sertifikat predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv kovida i da li imate rezultate testiranja na koronavirus. On predstavlja potvrdu koja je kvalifikovano elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena. Digitalni zeleni sertifikat, pored ličnih podataka – imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, ovaj sertifikat sadrži i rezultate PCR, antigenskog i serološog testa”, izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu, preneo je Tanjug.

Da bi se dobio digitalni zeleni sertifikat potrebno je da građani budu registrovani na portalu eUprava, saopštila je ta vladina kancelarija.

Izvor: Politika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.