Saopštenje za javnost MUP-a Prijepolje

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, povodom predstojećih praznika, apeluju na građane da poštuju propise i da ne remete javni red i mir.

Saobraćajni policijski službenici preduzimaće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, posebno vozača motornih vozila, na koje apelujemo da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, naročito zabranu vožnje pod uticajem alkohola i zabranu vožnje neprilagođenom brzinom uslovima saobraćaja i stanju puta

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

Takođe napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Želimo srećne novogodišnje i božićne praznike svim građanima Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.