U protekla 24 sata u Prijepolju preminulo sedam osoba

0

U bolnici u Prijepolju u protekla 24 sata preminulo je sedam osoba. Neke od njih su bile pozitivne na virus Covid-19 a za neke još uvek nisu stigli rezultati ili nisu ni bili testirani.

Situacija je alarmantna, jer kao i u celoj Srbiji, nema dovoljno testova i dugo se čeka na rezultate. Veliki broj medicinskog osoblja je takođe pozitivan na korona virus.

Na udaru virusa najviše su izloženi taksisti i radnici u trgovinama. Pojedini privatnici svojim radnicima nisu obezbedili zaštitne maske i samim tim svesno su ih stavili na prvi front zaraze. Inspekcija rada i nadležne institucije kao i uvek ne reaguju.

Treba se striktno pridržavati epidemioloških mera, akcenat je na maskama i fizičkoj distanci. Treba izbegavati okupljanja i kontakte. Ako su neophodni, onda treba da se adekvatno štitimo.

Ukoliko osetite bilo koji simptom hitno se javite lekaru.

Može da bude asimptomatskih slučajeva, da čovek nema nikakve tegobe, da to ne oseti i stvori antitela. Isto je moguće da nastane upala pluća ili da osoba ima simptome prehlade. Postoji čitav raspon simptoma, zavisi od faktora rizika kao i količine virusa koju je neko udahnuo – kazao je dr Janković i dodao da je kod nekih pacijenata bilo i stomačnih tegoba.

Od pristiglih rezultata iz prethodnih dana osoba koje su testirane sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđeno je 57 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19, i to Užice 20, Arilje10, Prijepolje 8, Кosjerić 5, Bajina Bašta 4, Požega i Čajetina po 3, Priboj i Sjenica po 2 inficirane osobe.

U Srbiji je od početka epidemije koronavirusa zvanično 461 osoba preminula od posledica kovida-19, registrovano 389 novih slučajeva zaraze. Na respiratorima 187 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.