Haos u prijepoljskoj biblioteci – direktorica traži nove radnike, zaposleni najavljuju štrajk

0

Biblioteka “Vuk Karadžić” iz Prijepolja raspisala je konkurs za prijem dva radnika sa visokom stručnom spremom u stalni radni odnos, na pozicijama diplomirani bibliotekar i koordinator digitalnih procesa.

Odluka Sabire Hodžić, da raspiše konkurs za prijem novih radnika, nedugo nakon što je izabrana na direktorsku funkciju, zabrinula je zaposlene u ovoj ustanovi, zbog činjenice da Biblioteka nema obezbeđena novčana sredstva za dodatne plate, pa bi zaposleni koji već rade od jula iduće godine mogli da ostanu bez primanja.

Radnici su zbog toga uputili zahtev predsedniku Opštine, načelniku Opštinske uprave, Opštinskom veću i Budžetskoj inspekciji, kojim traže da se preispita zakonitost raspisivanja konkursa za prijem novih radnika.

U dopisu dostavljenom nadležnim opštinskim organima, navodi se između ostalog da Biblioteka nema obezbeđena novčana sredstva, niti ima usvojen Kadrovski plan za narednu godinu kojim se predviđa povećanje broja zaposlenih. Takođe, u zahtevu koji je potpisalo 10 radnika, stoji da u Nacrtu odluke o budžetu za 2022. godinu, kojim se predviđa uvećanje sredstava za plate od 7%, nije predviđen novac za zarade novih lica.

Zaposleni iz Biblioteke upozorili su nadležene, da će stupiti u štrajk ukoliko odluka direktorice za raspisivanjem konkursa ne bude preispitana. Zaposleni upozoravaju da će obavestiti Tužilaštvo u Prijepolju i sve medije o svim nepravilnostima koje se dešavaju Biblioteci “Vuk Karadžić” čiji je osnivač lokalna samouprava.   

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.