Samsung 20. februara predstavlja nove telefone Galaxy S10 linije

0

Samsung će 20. februara predstavitii nove telefone Galaxy S10 linije na događaju u San Francisku. (In)direktna potvrda stiže u vidu pozivnica koje je Samsung uputio novinarima, ljudima iz industrije i analitičarima.


Kao i ranije, pozivnica jasno ukazuje na to šta će biti predstavljeno. Kako piše The Wall Street Journal, trebalo bi da Samsung iznese podatke o čak četiri telefona ovom prilikom.

U planu su tri uređaja koji će se pojaviti u sklopu Galaxy S10 linije, ali bi istovremeno trebalo da bude predstavljen novi, sklopivi smartfon, oznake Galaxy Fold. Istovremeno, ali ne i na istoj lokaciji, budući da će ovaj telefon biti predstavljen u Londonu, na događaju koji će se održati istovremeno sa ovim u San Francisku. Najzad, očekuje se da će tokom proleća biti predstavljen još jedan Galaxy S10 model – varijanta koja će doneti podršku za 5G mreže.

Prema trenutno aktuelnim glasinama, u planu je pristupačniji Galaxy S10 Lite sa sufiksom “E”, koji će imati 5,8-inčni ekran, zatim standardan Galaxy S10 sa 6,1-inčnim ekranom, te Galaxy S10+ sa 6,4-inčnim ekranom.

Očekuje se da svi telefoni postanu dostupni tokom marta.

Malo iznenađenje je u tome što je Samsung do sada tradicionalno predstavljao svoje top telefone krajem februara na Mobile World Congress manifestaciji u Barseloni, koja će se ove godine održati od 25. do 28. februara. Ovog puta će predstavljanje telefona uslediti nešto ranije.

Prema dosadašnjim glasinama, telefoni će se odlikovati rupicom na ekranu za prednju kameru (“punch-hole display”), a treba podsetiti da Samsung nikada nije koristio kontroverzni zarez na svojim telefonima do sada.

Očekuje se da će telefoni imati i veći broj kamera u odnosu na prethodnike, gde bi Galaxy S10+ mogao da ima i do četiri kamere pozadi i dve napred. Honor je već predstavio svoj V20 telefon sa sličnim displejem i slično pozicioniranom prednjom kamerom, pa se može očekivati da

Android proizvođači u tom smislu odu korak dalje od Apple-a, koji je zbog insistiranja na raznim senzorima koje koristi u procesu Face ID verifikacije prinuđen da i u sledećoj generaciji zadrži istovetan dizajn telefona sa zarezom.

Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.