Prodat hotel “Mileševa”

0

Odbor poverilaca firme „Putnik “ iz Prijepolja prihvatio je ponudu od 18,5 miliona dinara beogradskog preduzeća „Mali kućni aparati”, za prodaju hotela “Mileševa”, što je za oko 88 miliona dinara manje od procenjene vrednosti.

Ovim su se stekli uslovi da već tokom sedmice, kada se okončaju  birokratske pojedinsti, beogradska kompanija preuzme gazdovanje nekada renomiranim ugostiteljsko turističkim preduzećem, koje je dovedeno na rub propasti.

Inače, na nedavno završenom tenderu koji je objavila  Agencija za licenciranje stečajnih upravnika za kupovinu firme “Putnik” iz Prijepolja stigle su tri ponude, međutim kako nijedna od njih nije prelazila polovinu procenjene vrednosti od 106,5 miliona dinara, Odbor poverilaca morao je da se sastane i da da poslednju reč.

Firma iz Beograda postala je vlasnik zgrade dvospratnog hotela  površine 4.770 metara kvadratnih, bazena i sportskih terena koji se uz njega nalaze, međutim ne i placa od dva hektara koji će i dalje ostati državna svojina.

Pored firme „Mali kućni aparati“, za kupovinu nekada, najvećeg turističkog kompleksa u celom “Polimlju” zainteresovana su bila i preduzeća Zig Gradnja iz Beograda, koje je ponudilo 15 miliona i Građevinsko preduzeće Stabil – Pro DOO Užice, koje je nudilo 12,1 milion  dinara.

“Putnik” iz Prijepolja je u stečaju bio od 2010. godine.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.