Site icon Radio Prijepolje

Sve više zaraženih, mnogi krše mere, inspekciju zabole “maska”

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica koronavirusa preminule još dve osobe. Testirano je 5.456 građana, od kojih je 227 bilo pozitivno.

Situacija u Prijepolju je još uvek pod kontrolom ima novih registrovanih slučajeva dok je njih sedam u karantinu. U Opštoj bolnici Užice na lečenju je pet pacijenta, sa sumnjom ili su pozitivni na Covid 19, a od tog broja tri pacijenta su na intenzivnoj nezi, od koji su dva na respiratoru.

Veliki problem u Prijepolju je nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja korona virusa. U skoro svim apotekama zaposleni ne nose maske kao i većina taksista.

I pored zabrane okupljana više od 30 ljudi u zatvorenom mestu u našem gradu se organizuju proslave u ugostiteljskim objektima. Nadležni i inspekcija ne preduzimaju nikakve mere.

Poštovani apotekari, ako ste napisali na vratima da može ući samo dvoje ljudi, zašto se u vašim radnjama nalazi po sedam ljudi? Ukoliko apotekari i lekari ne pokažu kako se trebamo ponašati u vreme pandemije, ko je taj koji će nam biti primer?

Exit mobile version