Sve više zaraženih, mnogi krše mere, inspekciju zabole “maska”

0
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica koronavirusa preminule još dve osobe. Testirano je 5.456 građana, od kojih je 227 bilo pozitivno.

Situacija u Prijepolju je još uvek pod kontrolom ima novih registrovanih slučajeva dok je njih sedam u karantinu. U Opštoj bolnici Užice na lečenju je pet pacijenta, sa sumnjom ili su pozitivni na Covid 19, a od tog broja tri pacijenta su na intenzivnoj nezi, od koji su dva na respiratoru.

Veliki problem u Prijepolju je nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja korona virusa. U skoro svim apotekama zaposleni ne nose maske kao i većina taksista.

I pored zabrane okupljana više od 30 ljudi u zatvorenom mestu u našem gradu se organizuju proslave u ugostiteljskim objektima. Nadležni i inspekcija ne preduzimaju nikakve mere.

Poštovani apotekari, ako ste napisali na vratima da može ući samo dvoje ljudi, zašto se u vašim radnjama nalazi po sedam ljudi? Ukoliko apotekari i lekari ne pokažu kako se trebamo ponašati u vreme pandemije, ko je taj koji će nam biti primer?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.