Do posla u bolnici samo preko jakih veza

0

U Prijepolju je već odavno poznato da posao u zdravstvu možete dobiti samo ako platite ili ako imate dobre veze, ta tradicija se i dalje nastavlja. Konkursi se objavljuju ali ko dobija posao?

Zahvaljujući brojnim i veoma jakim vezama danas u Prijepolju posao dobijaju olako “medicinske sestre” koje su nakon završene gimnazije ili druge srednje stručne škole pojavile se sa diplomom medicinske škole, koju su navodno vanredno pohađale. Neke su nakon ko zna koliko pokušaja položile državni ispit a neke su sa posla čistačice ili prodavačice prešle u beli mantil.

Ukoliko imate dobru vezu ili debeo novčanik posla nema da fali. Ukoliko ste školu završili regularno sa odličnim prosekom, ako su kolege, doktori i osoblje zadovoljni vašim radom i znanjem, onda za vas nema mesta u bolnici u Prijepolju.

Većina dobrih učenika i dobrih radnika, koji su školu i državni ispit završili na vreme i sa najvećom ocenom nije mogla dobiti posao u Prijepolju na regularnim konkursima. Svi objavljeni konkursi su bili za već unapred primljene vezare i ako je bilo puno odgovarajućeg kadra koje je više nego zadovoljilo potrebe načenika odjeljenja i službi.

Ostatak dobrih medicinskih radnika morao je posao potražiti negde na strani i u većim medicinskim centrima ili u drugoj zemlji. Mnogi su prinuđeni da posao traže u nekoj drugoj struci, leti u malinama ili da još uvek čekaju na zavodu za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.