Krizni štab odlučio – sve mere ostaju na snazi

0

Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje širenja koronavirusa odlučio je da neće biti ublažavanja epidemioloških mera koje su na snazi.

Krizni štab počeo je sednicu jutros u 10 sati, ali, iako je bilo najava da će biti predloženo ublažavanje nekih, nikakve mere nisu ukinute niti ublažene.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je danas i da se mere protiv koronavirusa ne poštuju dovoljno, o čemu govore brojke. Nema opuštanja posle prve doze vakcine, kazao je Lončar.

Takođe je i Predrag Kon izjavio, pred početak sednice Kriznog štaba, da je primetan blagi porast novozaraženih koji se može povezati sa povratkom sa skijališta i sa prisutnošću britanskog soja čije je prisustvo dokazano u više navrata.

Prepoznali smo da predstojeći praznici jesu dodatni rizik, kazao je Kon.

A zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je uoči sednice da će u ime Grada, beogradskih privrednika i Privredne komore Srbije (PKS), predložiti da se radno vreme ugostiteljima produži do 22 sata, kao i da im se dozvoli da emituju muziku i posle 17 sati, do vremena dozvoljenog za rad objekata.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.