Od maja 2019 Eurowings iz Štutgarta za Beograd tri puta nedeljno

0

Štutgart – Beograd avio-linija kompanije Eurowings krenuće iz Beograda dve nedelje ranije od prvobitnog plana.

Podsećamo, Eurowings je prvobitno planirao da otpočne sa letovima na liniji Štutgart – Beograd u 2. juna 2020. godine, međutim ova avio-kompanija je odlučila da sa letovima krene koju nedelju ranije – 21. maja 2020. godine.

Nekadašnji Germanwings nekada je leteo do Beograda sa aerodroma Keln/Bon i Štutgart kada je linija do Kelna je ukinuta na proleće 2012. Linija do Štutgarta je trajala do oktobra 2014. godine i to pod starim imenom.


U međuvremenu je došlo do reformi unutar kompanije kada je ista rebrendirana i nastupila je pod novim imenom – Eurowings. Međutim, nova-stara kompanija se nije vratila na tržište Srbije iako je Eurowings bio zainteresovan da leti sa niškog aerodroma.

Tako, od 21. maja Eurowings će od Štutgarta ka Beogradu i od Beograda ka Štutgartu leteti tri puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i subotom.

Polazak iz Štutgarta dovijaće se u 7.35 sati utorkom i u 6 ujutro četvrtkom. Subotom polazak iz Štutgarta će biti u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu, a povratak iz Beograda biće u 9.15 ujutro.

Brojevi letova ostaju isti kao što je planirano kod prvobitno najavljenih letova za jun, dakle od Štutgarta (STR) do Beograda (BEG) let ima oznaku EW2942, a povratni let iz Beograda ka Štutgartu je EW2943. Putnike će prevoziti Airbus A319 koji ima 126 mesta u ekonomskoj klasi i 12 mesta u poslovnoj “Best” klasi.

Cena avio-karata na liniji od Štutgarta do Beograda biće od 59,99 evra po smeru, sa svim uračunatim taksama.


Treba napomenuti da avio-kompanija Eurowings posluje kao deo Lufthansa Grupe po hibridnom principu. Ovaj način omogućava putnicima i prevoz bez prtljaga po veoma niskim cenama, ali i prevoz sa kompletnom uslugom.


Pripadnost kompanije Eurowings Lufthansa grupi omogućuje i transfere na druge letove aviokompanija iz ove grupacije, dakle Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines.

Eurowings leti do 210 destinacija u preko 60 zemalja širom sveta sa flotom koja broji 205 aviona, a centrala kompanije je na aerodromu Keln/Bon.

Štutgart je glavni je grad nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i sa oko 609.000 stanovnika najveći je grad te pokrajine. Šesti je grad po veličini u Nemačkoj.

Najbliži veći gradovi su mu Frankfurt (oko 204 km severozapadno) i Minhen (oko 220 km jugoistočno od Štutgarta). Štutgart se nalazi na oko sat vremena udaljenosti od Švarcvalda i Švapske Jure. Središte grada se nalazi u plodnoj dolini, ugnježđeno između vinograda i guste šume u blizini reke Nekar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.