Site icon Radio Prijepolje

Krizni štab odlučio – sve mere ostaju na snazi

Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje širenja koronavirusa odlučio je da neće biti ublažavanja epidemioloških mera koje su na snazi.

Krizni štab počeo je sednicu jutros u 10 sati, ali, iako je bilo najava da će biti predloženo ublažavanje nekih, nikakve mere nisu ukinute niti ublažene.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je danas i da se mere protiv koronavirusa ne poštuju dovoljno, o čemu govore brojke. Nema opuštanja posle prve doze vakcine, kazao je Lončar.

Takođe je i Predrag Kon izjavio, pred početak sednice Kriznog štaba, da je primetan blagi porast novozaraženih koji se može povezati sa povratkom sa skijališta i sa prisutnošću britanskog soja čije je prisustvo dokazano u više navrata.

Prepoznali smo da predstojeći praznici jesu dodatni rizik, kazao je Kon.

A zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je uoči sednice da će u ime Grada, beogradskih privrednika i Privredne komore Srbije (PKS), predložiti da se radno vreme ugostiteljima produži do 22 sata, kao i da im se dozvoli da emituju muziku i posle 17 sati, do vremena dozvoljenog za rad objekata.

Izvor: N1

Exit mobile version