Poster Prijepoljca Harisa Jusovića među 30 najboljih na svetskom konkursu “Oslobodite Patrika Zakija”

0

Rad grafičkog dizajnera Harisa Jusovića, Prijepoljca koji živi i radi u Sarajevu, uvršten je u 30 najboljih na konkursu koji je posvećen oslobođenju egipatskog aktiviste i postdiplomca na Univerzitetu u Bolonji, Patrika Zakija, koji je uhapšen početkom 2020. godine u Кairu.

Iako je Haris Jusović očekivao i bolji plasman, postigao je veliki uspeh jer je u konkurenciji bilo oko 900 radova, umetnika iz celog sveta.

Kreativna dela i ilustracije, vizuelnog umetnika Harisa Jusovića iz Velike Župe, već više od jedne decenije su prisutna na brojnim svetskim sajtovima i u publikacijama. Retko učestvuje na konkursima, pa je tako u pet do 12, poslao svoj rad na konkurs “Oslobodite Patrika Zakija”, koji je organizovan da ukaže na zaštitu ugroženih ljudskih prava. Zaki je uhapšen u svojoj domovini, kada je došao u kratku posetu svojoj porodici iz Bolonje, gde je bio na masteru iz rodnih studija.

Ovo je bio konkurs koji je dizajnerima omogućio da na zanimljiv način ukažu na problem koji se desio Patriku Zakiju, kao jednoj globalnoj individui, kao simbolu sputavanja slobodnog govora.

Op[irnije na sajtu foruminfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.