Armin Sinančević drugi u Dijamantskoj ligi

0

Atletičar Srbije Armin Sinančević zauzeo je drugo mesto u bacanju kugle na mitingu Dijamantske lige u Firenci. Još jedan izvanredan rezultat pred Olimpijske igre.

Armin Sinančević je na mitingu Dijamantske lige u Firenci u poslednjoj, šestoj seriji, u kojoj trojica najboljih iz prethodnih pet odlučuju o pobedniku, ostvario daljinu od 20,93 metara.

Naš Prijepoljac je najbolje bacao u četvrtom pokušaju, kada je kugla doletela do 21,60 metara, što je bio drugi rezultat večeri.

Pobedio je Tomas Volš iz Novog Zelanda, sa hicem od 21,47 metara dok je treće mesto pripalo Italijanu Leonardu Fabriju sa 19,82 metara.

Armin Sinančević, da podsetimo, učestvuje ove godine kao jedan od najboljih bacača kugle na svetu u prestižnoj Dijamanstkoj ligi. I na svom nastupu u Dohi, pre desetak dana, u okviru Dijamanstke lige, osvojio je treće mesto iako je bacio najdalje ali prema novim propozicijama kad je reč o bacačima i skakačima, o plasmanu odlučuje poslednja serija u koju ulaze tri najbilja iz prethodnih. Sinačević je upravo u Dohi, na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin bio Katar, 2019.godine izborio kvalifikacionu normu za Olimpijske igre u Tokiju koje su prošle godine, zbog pandemije korona virusa odložene za jul ove godine. Uz njega samo još Ivana Španjević u skoku u dalj ima ostvarenu atletsku normu za najznačajnije sportsko takmičenje u svetu. U međuvremenu, Armin Sinačević, čiji meteorski uspon zadivljuje svetsku javnost u ovoj atletskoj discipline, oborio je dugogodišnje rekorde Srbije u bacanju kugle i na otvorenom i u dvorani.

Izvor: listpolimlje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.