Od 8. do 10. jula Prijepoljci biraju najboljeg zeta i snajku

0

Od 8. do 10. jula u Prijepolju će nakon šestogodišnje pauze ponovo biti održani “Limski darovi”, manifestavija u okviru koje će Prijepoljci birati najboljeg zeta, takmičiti se u pravljenju riblje čorbe i odmeriti snage u odbojci na pesku.

Tri mlade dame Dragana Terzić, Dunja Ćuković i Milena Cmiljanović, nakon šestogodišnje pauze obnoviće manifestaciju Limski darovi, koja se duže od jedne decenije odžavala na desnoj obali Lima. Zahvaljujući entuzijazmu ovih mladih devojaka i pomoći Ministarstva trgovine, turizma i telekomunkacija i lokalne samouprave, Prijepoljci će ponovo birati naboljeg zeta i spremati riblju čorbu na samoj obali reke.

– Manifestacija, će se održati od 8. do 10. jula. Želja nam je, da ona postane tradicionalna i da svake godine Prijepoljci biraju najbojeg zeta, da se igra turnir u odbojci Radomir Lale Moračanin i sprema riblji kotlić – u glas kažu Dragana Terzić i Dunja Ćuković.

Tri mlade dame obnavljaju Limske darove, foto: A.Rovčanin

Pored izbora najboljeg zeta, takmičenja u odbojci na pesku i spremanju riblje čorbe, ove godine biraće se i najbolja prijepoljska snajka.

– Prijave za takmičenje u odbojci i za spremanje ribljeg kotlića vršiće se do 5. jula preko društvenih mreža Ove godine biraćemo i najbolju snajku a pripremamo i niz drugih iznenađenja – kaže Milena Cmiljanović.

Iz udruženja Limski darovi, nadaju se da će ova manifestacija ponovo prerasti u tradicionalnu, te da će se na obali Lima, kao nekada, ponovo okupljati veliki broj Prijepoljaca i gostiju iz susednih gradova.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.