WalkCar – najmanje električno vozilo na svetu

0

Ako ste se zasitili pešačenja, a moderna prevozna rešenje poput električnog skejtborda nisu za vas, iz Japana stiže jedinstveno rešenje koje će oduševiti kupce iz celog sveta. Naime, japanski inženjeri i inovatori iz kompanije Cocoa Motors izradili su WalkCar.

 

 

Ovo prevozno sredstvo može postići brzinu do gotovo 10 kilometara na sat, a teži oko tri kilograma. Iako WalkCar izgledom podseća na tipični laptop i napravljen je od aluminijuma, ima četiri sitna točka i može podneti težinu do čak 120 kilograma. Njime se upravlja laganim njihanjem tela, za promenu smera korisnik jednostavno prebacuje svoju težinu na drugu stranu WalkCara.

 

Nakon što “vozač” stane na njega, on se automatski pokreće, ubrzavanje i kočenje takođe se uključuje automatski, kao što se silaskom sa njega zaustavlja.

 

 

WalkCara ima u sebi ugrađene baterije koje se za tri sata napune putem USB-a, a voziće se bez dodatnog punjenja baterija možete čak 12 kilometara.

 

 

Najvažnija prednost koju ističu inovatori koji su osmislili ovo prevozno sredstvo je ta što uz njega ne morate da brinete o parkiranju, naime WalkCara je napravljen tako da ga možete jednostavno nositi u torbi. Kako kaže Kuniaki Saito, autor, dovoljno je mali da stane u ranac, a iako izgledom više liči na skejtbord nego automobil, inovatori veruju da će ovo prevozno sredstvo svojom jednostavnošću privući korisnike svih starosnih grupa.

 

 

Kako tvrdi Satio, to je potpuno novi proizvod na kojem je radio kontinuirano sa svojim timom sa željom da celom svetu pokažu koliko Japan može biti inovativan.

 

cw1

Konačna cena ovog futurističkog skejborda će biti oko 100.000 japanskih jena, odnosno oko 800 američkih dolara, a prve dostave WalkCara očekuju se ovog proleća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.