Nagrađeni najbolji đaci u Prijepolju

0
Foto: A.Rovčanin
Foto: A.Rovčanin

Opština Prijepolje novčano je nagradila đake generacija osnovnih i srednjih škola. Najuspešniji osnovci dobili su po 17 hiljada dinara, dok je troje najboljih srednjoškolaca nagrađeno sa po 22 hiljade dinara. Pored novčane nagrade, najbolji srednjoškolci dobili su lap topove, dar Udruženja Prijepoljaca u Beogradu.

Ivan Divac predsednik Udruženja Prijepoljaca u Beogradu rekao je da su od prošle godine ustalili nagrađivanje najboljih đaka sa po jednim računarom.

„Donacije ove godine kasne zbog pandemije, jer smo bili preorjentisani na pomoć prijepoljskoj bolnici i najugroženijem stanovništvu. Svojim radom i donacijama tu smo da pomognemo opštini koliko možemo”, kazao je Divac.

Vrlo brzo će biti aktivan i sajt Udruženja Prijepoljaca u Beogradu na kome će svi moći informisati, a za sledeću godini je planirano i otvaranje kancelarije.

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Babića trudiće se da naredne godine nagrade i one koji su postigli izuzetne rezultate u oblasti sporta i nauke.

Da pokažemo da njihov uspeh nije samo za porodice već i da društvo ima odgovorni odnos prema tome. Lepo je kada neko ceni to što radite”, kazao je Babić.

Nikola Baković đak generacije OŠ „Milosav Stiković” Кolovrat dobio je danas novčanu nagradu.

„Upisao sam IT smer u Gimnaziji jer mi se to činilo kao jedino logična odluka zato što sam hteo da ostanem u gradu i paše mi, volim programiranje. Ova nagrada iako skromna mi znači.”

Majra Mekić đak generacije Ekonomske škole, sada student Ekonomskog fakulteta u Beogradu kaže da i novčana nagrada i lap top veoma znače kao znak pažnje.

Izvor: GZS i PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.