Akcija dobrovoljnog davanja krvi u sećanje na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića

0

U znak sećanja na turističke radnike Ivanu Rakonjac i Safeta Saja Planića koji su pre tri godine tragično izgubili živote u Zlatarskom jezeru, Crveni krst Prijepolja će u saradnji sa Turističkom organizacijom, Domom kulture i Službom za transfuziju krvi iz Prijepolja i ove godine organizovati akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Prema rečima Milete Špice, sekretara Crvenog krsta Prijepolje u protekle dve akcije koje su Organizovane u znak sećanja na Ivanu i Saja, prikupljene su značajne količine ove dragocene tečnosti.

“ Akcija koju ove godine organizjemo po treći put je jedna od najuspešnijih akcija dobrovoljnog davanja krvi Crvenog krsta Prijepolje. U prvoj koju smo organizovaliu znak sećanja na tragično stradale radnike Turističke organizacije, prikupljeno je 80, a u drugoj 75 jedinica krvi. Verujemo da će se i ove godine gađani odazvati akciji i da ćemo obezbediti značajnu količinu krvi za potrebe prijepoljske bolnice”, kaže Špica.

Akcija će se održati u četvrtak 25. januara u Domu kulture od 9 do 15 sati.

Inače, u nedelju 28. januara navršava se tri godine od kako su život tragično izubili Ivana Rakonjac i Safet Sajo Planić, radnici Turističke organizacije Prijepolje. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima kada je džip kojim je upravljao Safet Planić, izgubio kontrolu prilikom preticanja, udario u levu obalu, a zatim probio metalnu ogradu na suprotnoj strani i niz strminu dugu dvadesetak metara sleteo u Zlatarsko jezero.

 

Izvor: listpolimlje.info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.