Skoro dva miliona dinara za uređenje izletišta Ravni

0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u okviru projekata razvoja turizma u 2019. godini finansiraće sa blizu 2 miliona dinara uređenje izletišta Ravni, na visu iznad Prijepolja.

Idejno rešenje izletišta Ravni, foto: PROMO

Lokacija na kojoj se planira izgranja odmrališta i parka trenutno je zarasla šibljem i drugim visokim i niskim rastinjem. Projekat koji je osmišljen od strane Turističke organizacije Prijepolja predviđa gradnju odmarališta koncipiranog tako što će cela površina parcele biti podeljena u više zona koje će međusobno biti povezane vizurama i pešačkim stazama.

Projekat će biti realizovan u dve faze. Prva faza, za koju je novac opredelilo resorno ministarstvo, predviđa izvođenje pripremnih i zemljanih radova, potom betonske i armiranobetonske radove i izgradnju i opremanje toaleta.

Projekat izletišta Ravni, foto Promo

U narednoj fazi planira se izgradnja parka sa pečurkkama, roštilja, letnje pozornice, igrališta za decu sa pratećim mobilijarom, a svi materijali koji će biti korišćeni tokom gradnje su prirodni, kako se ne bi narušila autentičnost prostora i duh mesta.

Ukupna vrednost projekta iznosi blizu 6 miliona dinara, a pomoć i u drugoj fazi radova očekuje se od resornog ministarstva murizma.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.