Za novogodišnje i božićne praznike pojačane kontrole vozača

0

Saobraćajna policija Policijske uprave u Prijepolju će tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačano kontrolisati saobraćaj na području Prijepolja, Priboja i Nove Varoši sa akcentom na otkrivanje svih saobraćajnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.„Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, s obzirom na to da je alkoholisanost vozača uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda koje se događaju u ovo vreme.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola negativno utiče na vid i reflekse, ali i na rasuđivanje, što kod vozača dovodi do veoma rizičnog ponašanja u saobraćaju.

Takođe, napominjemo i to da nije dozvoljeno prevoziti osobe koje su pod dejstvom alkohola na prednjem sedištu. Podsećamo da je vozačima sa probnom vozačkom dozvolom vreme upravljanja vozilom ograničeno od 23 do 06 časova.

Кoristimo priliku i da skrenemo pažnju roditeljima čija deca poseduju probnu vozačku dozvolu da utiču na njih kako ne bi upravljali vozilom u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima za vreme praznika.

Još jednom napominjemo da su svi putnici u vozilu u obavezi da koriste sigurnosni pojas za vreme vožnje, dok vozači ne smeju koristiti mobilni telefon bez potrebne opreme”, napominju iz PU.

Usled niskih temperatura i padavina, moguće je stvaranje poledice, pa je stoga potrebno da vozači budu maksimalno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju puta.POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.