Miljan Kijanović iz SAJ-a najhrabriji policajac u Srbiji

0

Titulu najhrabrijeg policajca u 2017. godini dobio je Miljan Kijanović, poreklom iz Prijepolja, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji je nesebično rizikovao život kako bi spasao građane tokom intervencije SAJ-a u Kraljevu 28. septembra prošle godine.

Podsećamo, prilikom ulaska u prostoriju u kojoj je osumnjičeni zarobio nekoliko osoba i pretio da će aktivirati ručnu bombu, Kijanović se bez zaštitne opreme bacio na napadača, uhvatio ga za ruke i sprečio da aktivira bombu iz koje je već bio izvađen osigurač.

Nagrada za najhrabrijeg policijskog službenika, koju je posebna komisija sastavljena od predstavnika medija i nadležnih u MUP-u jednoglasno donela, Kijanoviću je uručena na Svečanoj akademiji MUP-a održanoj u Pozorištu na Terazijama.

U konkurenciji za najhrabrijeg policajca bio je 31 kandidat, dok je za najposvećenijeg policijskog službenika bio predložen 141 radnik iz gotovo svih policijskih uprava i jedinica.

Na Svečanoj akademiji nagrade su uručene i najposvećenijem policajcu u 2017. Nikoli Đokoviću, kao i najomiljenijem – Dejanu Jovanoviću

 

Izvor: politika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.