Prijepoljcima počela da stižu rešenja sa NAREĐENJEM o rušenju kuća u kojima žive

0

Mnogi meštani Prijepolja su se ovih dana uhvatili za glavu kada im je poštar uručio rešenje u kome se NAREĐUJE rušenje kuća u kojima žive.

Kako piše u rešenju koje je poslala Građevinska inspekcija Opštinske uprave u Prijepolju, vlasnici kuća imaju tri dana da sruše kuće u kojima žive ili da započnu proces ozakonjenja objekata koji su po njima nelegalno sagrađeni.

U rešenju piše da je Građevinski ispektor rešavajući predmet nezakonite gradnje doneo takvu odluku, iako se nikada nije pojavio na vratima neke od kuća, niti bilo ko od vlasnika ima primerak tog “predmeta”.

Ko nije zadovoljan ovim rešenjem može da podnese žalbu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zlatiborskog okruga u Užicu.

 

Zakon o ozakonjenju trebalo bi da reši problem preko 1,5 miliona nelegalnih objekata u Srbiji, što ne znači da će omogućiti da svi oni postanu legalni. Oni koji ne budu mogli da se ozakone moraće da se ruše.

Koliko je takvih, za sada se još ne zna, jer sve opštine nisu dostavile potpune podatke, ali će uskoro sve biti u sistemu i svi će morati da OZAKONE svoje objekte koje su sagradili.

Podaci iz Prijepolja su izgleda stigli na vreme, a i rešenja sa NAREĐENJEM o rušenju takođe na vreme uručeni preplašenom stanovništvu, koje ne zna šta ih je snašlo.

Svaka gradnja bez dozvole od 1. januara 2016. godine je krivično delo i ne može biti predmet ozakonjenja, kažu u Ministarstvu građevinarstva.

Kao glavni dokaz koristiće se satelitski snimak napravljen 2015. godine, na osnovu koga građevinska inspekcija treba da donese odluku o ozakonjenju.

Ozakonjeni ne mogu biti objekti koji su izgrađeni posle 27. novembra 2015. godine, koji u stepenu završenosti imaju samo temelj ili dva stuba na temelju, objekti izgrađeni na javnim površinama, na trasi koridora i autoputeva, na zaštićenim prirodnim i kulturnim dobrima, na trasi vodotokova.

Ovako izgleda rešenje u kome se naređuje da se sruše kuće u kojima žive a koje je potpisao građevinski inspektor Milić Gluščević.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.