Policijski čas sutra od 17h do 5h

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će predložiti Vladi Srbiji nove mere – da policijski čas traje od 17 do 5h, jer očigledno da “mi ne možemo da budemo dovoljno disciplinovani”. Rekao je da je razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i da će Vlada to da usvoji. Od ponedeljka na Beogradskom sajmu nameštamo 3000 kreveta, naveo je.

Najavio je dolazak aviona iz Kine, koji se odmah vraća po još jedan takav tovar, a najavio je i pomoć iz UAE. Nabavili smo mnogo respiratora, kaže. Od 5. marta došlo gotovo 318.000 ljudi, prenosi.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da je danas najteži dan za Srbiju, da je još 22 zaraženih od jutros, 171 ukupno.

Zamolio je građane da ne izlaze iz kuće i dodao – ako ne bude to dovoljno i ako bude mnogo ljudi na ulicama, policijski čas biće od 13h, odnosno kretanje će biti moguće od 7 do 13h. Dodao je da ga ne interesuje šta će ko da kaže, jer je u toku borba za živote.

“Nema više parkova, javnih površina za decu, za bilo koga”.

Naveo je da za to ima saglasnost svih lekara. Razumite težinu situacije, niko ovo ne radi zato što voli, rekao je.

Vučić je kazao i da će, ako treba, uvesti 24-časovni policijski čas. Naveo je da zna da to niko u svetu nije uveo, ali da je on spreman na to da sačuva živote.

“Uspeli smo da obezbedimo mnogo respiratora, ako poslednja tranša uspe – više slobodnih respiratora nego što smo ih imali pre 15 dana. I na to sam ponosan, taj respirator znači život za naše građane”, istakao je.

Preneo je da su u Italiji 793 osobe umrle u poslednja 24 sata. “Ljudi, jel hoćete to”, upitao je i dodao – “nema više parkova, javnih površina za decu, za bilo koga”.

Sutra od 4h do 7h čekamo penzionere, imamo 928 radnji koje će biti otvorene za njih, dva metra razmaka, dobiće svi maske na ulazu, svi radnici će imati rukavice i maske, rekao je. Dodao je da je zakazano od 4 sata do 7h da “bismo ih demotivisali da to urade, da izađu”.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.