Od koronavirusa u Prijepolju zaraženo devet osoba preminule dve

0

Od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 12 osoba sa područja Zlatiborskog okruga od kojih je jedna pozitivna na novi korona virus (COVID-19) radi se osobi sa prebivalištem u Požegi.


Od početka epidemije do danas testirano je 440 osoba a ukupno je potvrđeno 54 slučaja infekcije novim korona virusom (COVID-19) i to: Užice – 14, Prijepolje – 9, Bajina Bašta – 9, Nova Varoš – 6, Priboj – 5, Požega – 4, Sjenica – 3, Čajetina – 2 i Arilje – 2.

Još jedan pacijent (osoba iz Užica) je oporavljen i otpušten kući. Od ukupnog broja potvrđenih do sada je oporavljeno tri osobe.

Na žalost, imamo još jedan smrtni slučaj od posledica infekcije novim korona virusom, u pitanju je muškarac iz Prijepolja starosti 65 godina koji je kao i prethodni imao pridružena hronična oboljenja.
Do sada je preminulo ukupno pet osoba sa područja Zlatiborskog okruga prosečne starosti 70 godina.


Najveći broj samoizolovanih u Zlatiborskom okrugu je u Prijepolju 282.

Za poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo još devet osoba, čime je ukupan broj povećan na 94. Do danas u 15 sati potvrđeno je novih 411 slučajeva COVID-19.

Preminulo je sedam osoba muškog i dve osobe ženskog pola, prosečne starosti 69 godina, saopštila je na konferenciji za medije zamenica Instututa “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 2.440 osoba od kojih je 411 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 3.006 pacijenata, a na respiratoru je njih 131.

Do 15 časova 14. aprila 2020. godine u Republici Srbiji testirano je ukupno 23.398 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Stopa smrtnosti je danas 2,1 posto.

U Srbiji je do sada registrovano 4.465 zaraženih koronavirusom Covid-19. Od posledica virusa preminule su 94 osobe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.