Od ponedeljka novi kamioni za skupljanje smeća na prijepoljskim ulicama

0
Foto: ppmedia.rs
Foto: ppmedia.rs

Početkom godine JКP „Lim” je putem tendera nabavilo dva vozila za prikupljanje otpada. Radi se o vozilima različitih kapaciteta, jedno manje koje će ići u neke manje i uže ulice, dok je drugo veće i ono može kupiti otpad na nekom većem terenu.

„Vozila i mehanizacija ovog tipa u JКP „Lim” u poslednih desetak godina nisu obnavljana i ovim želimo da podignemo na viši nivo naše usluge iz razloga što su naša vozila prilično stara”, rekao je Enis Memišahović, direktor JКP „Lim”.

Direktor JKP “Lim” Enis Memišahović

Prema njegovim rečima ovim se stvara mogućnost da da se kače tipske kante od 12 litara i ovo je veliki napredak za komunalno preduzeće u Prijepolju.

„Takođe, stavaraju se uslovi da se otpad vozi dalje od Stanjevina, jer je u prethodnom mesecu završen projekat sanacije i kultivacije Stanjevina i što pre se krene sa izgradnjom transfer stanice na lokaciji Banjice, pre ćemo imati mogućnost da vozimo komunalni otpad dalje. Vrednost investicije je blizu 22 miliona dinara za oba vozila sa svim troškovima bez poreza,” zaključio je Memišahović.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.