Vladimir Babić novi predsednik opštine Prijepolje

0

Predsednik opštine Prijepolje u naredne četiri godine biće Vladimir Babić, a njegov zamenik Esad Hodžić. Izabrano je i šest članova Opštinskog veća. Oni će činiti izvršnu vlast ove lokalne samouprave u narednom periodu.

Tajnim glasanjem, odbornici koalicione većine, za predsednika opštine Prijepolje izabrali su Vladmira Babića (1974), diplomiranog pravnika, člana SNS, zaposlenog u Telekomu Srbije. Bio je u dva mandata odbornik Skupštine opštine, a u biografiji je navedeno da je bio predsednik orkestra Doma kulture od osnivanja, osnivač udruženja Agroroker i vrlo aktivan u izradi projekata koji afirmišu mlade farmere. Vladimir Babić, rođen je u prijepoljskom naselju Ivanje, oženjen je i otac troje dece.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Esad Hodžić (1963) privrednik, inženjer tekstilne tehnologije, član Opštinskog veća u mandatu 2012-2016.godina, a u prethodnom predsednik Ekonomskog saveta. Opštinski je lider SDP.

Pored njih dvojice, na predlog Babića, izabrano je još šest članova Opštinskog veća. To su:

Predrag Čičić (1959) sa srednjom zanatskom školom, koji je u tri mandata bio predsednik MZ Prijepolje ali i član Opštinskog veća zajedno sa Hodžićem u mandatu 2012-2016.godina. Sad je član SDPS.

Armin Mujezinović (1992), diplomirani arhitekta, bez političkog iskustva, član SDP.

Duška Bajić (1979), koja ima diplome ekonomiste za turizam i hotelijerstvo i tehnologa za tekstilni dizajn. Bila je jedno vreme i direktor Turističke organizacije, član SNS.

Zoran Petrić (1954), koji je završio strukovne studije za ekonomiju, član SNS, radio u Elanu i Zlatar Plastu, istaknuti član ali i predsednik Lovačkog saveza Srbije.

Zoran Despotović (1965), veterinarski tehničar, odbornik SRS, poslanik SRS u prošlim sazivima i član Opštinskog veća takođe u jednom od prošlih saziva.

Slavenko Grbović (1978), doktor biohemijskih nauka, nastavnik biologije i bivši direktor OŠ „Sveti Sava“, član SPS.

Oni će biti izvršna vlast prijepoljske opštine u naredne četiri godine.

Foto: List Polimlje

Izvor: List Polimlje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.