Konačno se i Opštinski štab setio da uvede strožije mere

0

O tome kako se ne poštuju propisane mere u Prijepolju pisali smo već ali dok se broj novozaraženih nije povećao i dok se zaposleni u Opštini nisu zarazili niko od nadležnih nije reagovao.

Tokom poslednjih sedam dana u Prijepolju su registrovana 24 novoobolela lica, dok je od početka epidemije korona virus registrovan kod 240 žitelja grada na Limu.

Opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju, na vanrednoj sednici, održanoj juče, u cilju sprečavanja daljeg širenja epidemije COVID-19 na teritoriji opštine naložio je pojačan inspecijski nadzor ugostiteljskih objekata.

Štab je obavezao vlasnike ugostiteljskih objekata da istaknu broj osoba koji mogu istovremeno boraviti u lokalu, shodno merama Vlade, da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica, kao i da razmak između lica mora biti dva metra, kao i pridržavanja svih mera koje je naložio Krizni štab i Vlada Srbije.

Iz Opštinskog štaba upućen je apel građanima da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

Takođe, apelovano je na žitelje Prijepolja da pokažu najveću odgovornost u ličnom  ponašanju i da se pridržavaju svih mera i preporuka, a najviše u održavanju higijene ruku, držanja distance, nošenju zaštitnih maski koje su obavezne u javnom prevozu i trgovinskim objektima.

Štab je obavezao Javno komunalno preduzeće „Lim“ da sprovede pojačanu komunalnu higijenu na teritoriji opštine i da izvrši pranje i dezinfekciju svih gradskih ulica, trgova i trotoara.

O tome Koliko se i sami opštirani ne pridržavaju propisanih mera potvrđuje i podatak da su četiri radnika Opštinske uprave u Prijepolju zaražena  virusom Covid19, zbog toga je polovina uposlenika lokalne samouprave grada na Limu upućena na rad od kuće. 

Izvor: PP media i Radio Prijepolje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.