Kovid ambulatna u Prijepolju radi efikasno i bez zastoja

0
Foto: List Polimlje
Foto: List Polimlje

Pritisak na kovid ambulantu prijepoljskog Doma zdravlja ne jenjava bez obzira što se registruje nešto manji broj zaraženih. Pacijenti sa simptomima, u proseku 130 dnevno, dolaze na preglede i završavaju ih relativno brzo, kaže dr Sead Porović, direktor Doma zdravlja.

„Uslovi u novoj kovid ambulanti su zaista dobri, dve ekipe lekara rade u prvoj i dve u drugoj smeni, tako da smo sve učinili da rad teče efiksano i bez zastoja. Pacijenti čekaju najviše zbog zdravstvenih procedura a ne zbog pregleda kod lekara”, kaže dr Porović navodeći da i tokom redovnih pregleda kod izabranog lekara, moraju čekati jedan dan na nalaze koji su neophodni da bi započelo lečenje.

S druge strane, navodi direktor Porović, pacijenti u kovid ambulanti uglavnom završe preglede i dobiju nalaze u jednom danu. U zavisnosti od zdravstvenog stanja neko mora da čeka na snimanje pluća i očitavanje nalaza a neko na rezultate kovid testa, koji dolaze za dva dana. U pitanju su procedure nakon kojih se leče pacijenti u skladu sa protokolima i zdravstvenim stanjem.

Obezbedili smo konfor za pacijente, zdravstvenih radnika, za sada, ima dovoljno, dodaje dr Sead Porvić, mada su i oni iscrpljeni i na granicama izdržljivosti. Zato apelujem na samo malo strpljenja i na poštovanje epidemioloških mera.

Inače, juče je u kovid ambulanti pregledan nešto manji broj pacijenata, 102, na snimanje pluća upućena su 33 a na interno deljenje 1 bolesnik. Jedno lice transportovano je u kovid bolnicu u Priboju.

Izvor: List Polimlje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.