Korona određuje povratak u školske klupe

0
foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin
foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Nastavak školske godine zavisiće od aktuelne situacije sa koronom sredinom januara. Prva varijanta je da se u ponedeljak, 18. januara svi đaci vrate u školske klupe, te da se školska godina nastavi regularno.

Ukoliko se proceni da je situacija nebezbedna u učionicama, veoma je moguće da stariji osnovci i srednjoškolci nastave sa učenjem od kuće. Trenutno najmanje izgledno je da bi raspust mogao da se produži, ali je i ta varijanta u opticaju.

Iz Ministarstva prosvete poručuju da se ništa neće prepustiti slučaju i riziku za zaposlene i đake.

Inače, prema ovogodišnjem kalendaru nastave, drugo polugodište biće znatno duže od prvog i imaće 103 radna dana u odnosu na dosadašnjih 76 radnih dana. Đaci će imati pauzu samo za Sretenje, 15. i 16. Februara, kao i prolećni raspust od 20. aprila do 10. maja.

Školska godina je, inače, već produžena: za osmake umesto 4. završava se 8. juna, dok će učenici od prvog do sedmog razreda u školu ići do 22. juna, a ne kako je ranijim kalendarom predviđeno, 18. juna. Za maturante gimnazija nastava se, umesto 21. maja, završava 25. maja, za učenike trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 1. juna, a za ostale srednjoškolce 22. juna.

Pomeren je i termin završnog ispita za osnovce. Umesto 21, 22. i 23. juna, mali maturanti će testove iz srpskog, matematike i kombinovani polagati 23, 24. i 25. juna.

Izvor: List Polimlje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.