Nikolina Pejatović ispunila normu za Evropsko Prvenstvo

0

Na dvoranskom prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Beogradu, Nikolina Pejatovićje preskočila je visinu od 174cm i osvojila prvo mesto, čime je popravila lični dvoranski rekord za šest centimetara.

Ovim rezultatom Nikolina je ispunila normu za Evropsko prvenstvo koje se u julu mesecu ove godine održava u Tel Avivu u Izraelu.

Atletičari i atletičarke Atletskog kluba „Polet“ nastavljaju da beleže dobre rezultate i u ovoj godini. Na dvoranskom prvenstvu Centralne Srbije za starije juniore i juniorke, koje je održano u Beogradu, osvojili su osam medalja. Najznačajniji rezultat ostvarila je Nikolina Pejatović koja je, uz novi lični dvoranski rekord, ispunila normu za Evropsko juniorsko prvenstvo u Izraelu.

U istoj disciplini u muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo jer Maidu Preljeviću sa preskočena 192 cm, dok je drugi, sa istom visinom , ali uz novi lični rekord, bio Sanin Preljević. Peto mesto, sa rezultatom 160 centimetara zauzeo je Dejan Pušica.

Sanin Preljević osvojio je drugo mesto i u trci na 200 metara. U disciplini bacanje kugle Haris Zaimović osvojio je drugo mesto uz, takođe, novi lični rekord od 12,04 centimetra

U trci na 200 metara u ženskoj konkurenciji Jana Pejatović je osvojila treće, dok je Maša Malešić bila četvrta. U najkraćoj sprinterskoj disciplini, trci na 60 metara Sara Baković zauzela je drugo, a Jana Pejatović treće mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.