Od 15. januara stižu elektronski recepti za lekove

0

Od 15. januara pacijenti sa teritorije Zlatiborskog okruga do leka će dolaziti putem elektronskog recepta jer će papirne recepte polako zameniti virtuelni.

Ovo je radosna vest za pacijente sa hroničnim oboljenjima koji više neće imati potrebu da čekaju ispred ordinacija svog izabranog lekara samo da bi dobili recept za terapiju koju godinama koriste.

Direktorima okruga na stručnim kolegijumima saopšteno da će od 15. januara, posle ovog probnog perioda, ona početi da se primenjuje i trajno, izjavio je direktor Doma zdravlja, doktor Sead Porović.

Doktori očekuju da se smanje gužve pred ordinacijama, i da se rasterete administracije. Sada će imati više vremena za pacijente i njihove zdravstvene probleme. Više će se baviti preventivnim radom i lečenjem a ne papirologijom i birokratijom, kako je bio slučaj do sada.

Direktorica gradske apoteke, Verica Melović, kaže da se u ovom eksperimentalnom periodu uočavaju eventualni nedostaci koji će biti otklanjani u hodu.

„Oni su uglavnom tehničke prirode i tiču se više našeg efikasnijeg rada. Kada budu otklonjeni mislim da će ovaj sistem bitno olakšati pacijentima nabavljanje terapije a i nama rad na izdavanju recepata”, kaže direktorka gradske apoteke Verica Melović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.