Od aprila 2019. Lufthansa uvodi direktne letove iz Frankfurta i Minhena za Tivat

0

Nemačka avio kompanija Lufthansa i Aerodromi Crne Gore ponosno najavljuju da će prvi put u istoriji avioni Lufthanse sleteti na Aerodrom u Tivtu.

Od proleća 2019. godine, Lufthansini putnici će imati priliku da jednom sedmično lete od Crne Gore do Lufthansinih glavnih centara u Nemačkoj – Frankfurta i Minhena.

Prvi let Tivat – Minhen je zakazan za subotu 13. april 2019. godine a u nedelju 14.aprila 2019. realizovaće se i prvi let Tivat – Frankfurt.

Oba leta obaviće se avionom Airbus A319.

“Ova nova ruta označava istorijski trenutak za Lufthansu i ponosni smo što najavljujemo novu vezu. Budući da je Crna Gora važno tržište sa puno potencijala, Lufthansa je odlučila da otvori veze između Tivta i oba čvorišta u Njemačkoj, Frankfurtu i Minhenu. Novim linijama, putnici iz Crne Gore moći će da iskoriste Lufthansinu veliku svetsku mrežu koja broji na stotine destinacija i hiljade konekcija “, kaže Bernhard Wodl, generalni direktor Grupe Lufthansa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da je značaj dolaska Lufthanse u Crnu Goru nemjerljiv.

“Najuticajnija i najuspešnija evropska aviokompanija je nakon dugih pregovora odlučila da otvori dve linije ka Crnoj Gori i ta činjenica nas sve u Aerodromima Crne Gore, čini veoma ponosnima. To takodje govori o potencijalu našeg turizma ali i o stabilnosti i bezbednosti Crne Gore. Nadam se da je ovo samo početak i da će Lufthansa otvoriti još linija ka Crnoj Gori “, navodi Orlandić

Cena karte kreće se od 119 evra u jednom pravcu.

Treba špdsetiti da avioni Lufthansa grupe lete ka 271 destinacija u 105 zemalja, nudeći 1111 sedmičnih frekvencija tokom zime 2018/2019. Trenutna flota obuhvata 728 aviona a Grupa će proširivati flotu do 2025. godine.

Grupa Lufthansa trenutno zapošljava oko 130 000 ljudi, tokom 2017. godine prevezla je 130 miliona putnika a ostvarila je promet od oko 35,6 milijardi eura.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.