Centar za socijalni rad ostao bez direktora ustanove

Sabira Hadžiavdić nezakonita direktorka Centra za socijalni rad u Prijepolju

0

Apelacioni sud u Kragujevcu, kao drugostepeni organ, potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Užicu kojom se rešenje Skupštine opštine Prijepolje od 13. novembra 2017. godine, kada je Sabira Hadžiavdić imenovana za direktora Centra za socijalni rad „Prijepolje”, poništava kao nezakonito, saznaje portal “PP Media”.

Naime, rešavajući po tužbi Radmile Pjanović, Viši sud u Užicu našao je da je Hadživadić imenovana na direktorsku funciju i ako nije ispunjavala zakonom propisane uslove konkursa.

Sud u Užicu je takođe obavezao lokalnu samoupravu da na ime troškova postupka mora platiti i 90.000 dinara. Na ovu presudu žalbu je podneo Opštinski javi pravobranilac, međutim kako stoji na sajtu suda 19. februara ta žalba je odbijena i potvrđena prvostepena presuda koju je izrekao sudija Radenko Zečević iz Užica.

Na konkurs se, pored dve pomenuta aktera, bio javio i Miljko Radulović, a troje od ukupno petoro članova Upravnog odbora – Goran Lazarević, Nada Gluščević i Rada Divac – imalo je primedbe na tok izbora.

Oni nisu mogli da se upoznaju sa činjenicama, kandidati nisu pozivani na razgovor niti su dostavljali dokaze o organizatorskim sposobnostima, a zbog pritiska predsednika UO je izostala i diskusija, pa je jednoglasno izabrana Sabira Hadžiavdić.

Bez obrazloženja, mišljenje o tome je dostavljeno odbornicima Skupštine opštine.

Sudija Višeg suda iz Užica Radenko Zečević utvrdio je da izabrana kandidatkinja nije imala petogodišnji staž u struci, već je samo dve godine radila kao advokatski pripravnik.

Njegov stav potvrdio je i Apelcioni sud iz Kragujevca, čime je presuda postala pravosnažna, što faktički znači da je Cenatr za socijalni rad ostao bez direktora ustanove.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.