Uhapšen Borko Golubović bivši rukovodioc EPS-a u Prijepolju

0

U saopštenju MUP-a navodi se kako su pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili Borka Golubovića (1968), bivšeg rukovodioca Pogona u Prijepolju u okviru „EPS Distribucija“ d.o.o. Beograd, trenutno zaposlenog u Pogonu Priboj, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Sumnja se da je on od 30. jula do 30. septembra 2018. godine omogućio preduzeću „V.R.D. Metali“ d.o.o Užice, da bez plaćanja, iz kruga pogona iznese otpad u vrednosti od 774.500 dinara.

Takođe, Golubović se sumnjiči da je u istom vremenskom periodu, preduzeću „Jela star“ d.o.o iz Prijepolja omogućio da bez plaćanja preuzme energetski kabl, betonski stub i bužir creva u vrednosti od 440.627 dinara.


Na ovaj način je, kako se sumnja, privrednom društvu „EPS Distribucija“ Beograd pričinio štetu u ukupnom iznosu od 1.215.127 dinara, dok je preduzećima „W.R.D. Metali“ i „Jela star“ pribavio korist u ovim iznosima.


Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.