Početkom juna u Opštoj bolnici u Prijepolju biće u funkciji dva lifta

0

U Opštoj bolnici u Prijepolju počeli su radovi na ugradnji dva lifta koji će sa prizemljem povezati interno i hirurško odeljenje. Vrednost investicije je 80 hiljada evra, a donator je kanadska kompanija ,,MDG grupacija” čije vlasnik rodom iz Prijepolja.


Direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović rekao je da će se izgradnjom liftova rešiti višedecenijski problem bolnice koji će pacijentima olakšati lečenje i oporavak, dok će zaposlenima biti olakšan rad u ovoj ustanovi.


,,Ovo je velika stvar, ne samo za bolnicu nego i za pacijente iz Prijepolja,a i šire jer će sada moći bezbedno da stignu na interno i hiruško odeljenje, imaće civilizijski lift koji će moći da koriste, a ne na nosilima da se nose. Takođe, dosta će se posao olakšati i osoblju koji su morali da prenose pacijente na sprat. Ja se zahvaljujem na zahtevima, željama i potrebama koje je dr Drobnjak iskazao, mi smo pričali više puta oko toga da moramo nešto da uradimo, ali ovo je stvarno jedan veliki iskorak koji će biti gotov do kraja godine. Znate da ovo nije prva donacija “MDG grupacija” Opštoj bolnici u Prijepolju, informacioni sistem je uveden zahvaljujući prvenstveno istoj grupaciji kao i sada.”, rekao je dr Božović dodajući da se nada da će ove godine Opšta bolnica dobiti skener.


,, Imamo obećanja od Ministarstva zdravlja, nadam se da kada bude centralna nabavka “40 skenera u 40 bolnica” da će jedan stići u Opštu bolnicu Prijepolje. To bi mnogo značilo za komletno osoblje i pacijente, a vi pogledajte u zadnje dve godine šta je sve urađeno u bolnici”, istakao je dr Božović.

Radove izvodi Projektantsko – građevinska radnja „Beton” iz Prijepolja. Vlasnik firme Rodoljub Vukojević kaže da su sa radovima počeli juče, a da se završetak očekuje za 45 dana.

„Počeli smo, očekivali smo probleme, ali sve ćemo rešavati u hodu. Gradimo građevinsko zanatske radove i raspolažemo svom mogućom mehanizacijom, dok će firma iz Beograda montirati liftove. Takođe, očekujemo da ćemo početkom juna privesti kraju”, rekao je Vukojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.