Zabrinjavajuća situacija u Prijepolju

0
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Broj pozitivnih na korona virus u Zlatiborskom okrugu, kao i broj pregleda i hospitalizovanih, primetno raste, a jedina opština koja je trenutno problematična je Priijepolje, izjavio je danas dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

Prema današnjim podacima, u organizacionim jedinicama Zdravstvenog centra Užice zbirnuto je 55 pacijenata sa simptomima kovid 19, od kojih su 32 pozitivna. Troje je na respiratorima i smešteno je na intenzivnoj nezi Opšte bolnice Užice. Pedesetoro hospitalizovanih nalazi se u kovid bolnici u prostoru nekadašnje kasarne u Užicu.

Svakog dana, kazao je Božovović, iz Prijepolja se u Užice preveze između četiri i šest pacijenata.

U Zdravstvenom centru Užice nemaju podatak koliko pacijenata od ukupnog broja koji se leči od korona virusa otpada na građane Prijepolja, ali, kažu, ni iz jedne druge opštine u Okrugu se ne preveze u Užice toliko pacijenata.

– Direktor bolnice i ja smo juče predsedniku opštine Prijepolje uputili dopis da počne da primenjuje mere koje su na raspolaganju. To nam je najveća pomoć. Ako u Hrvatskoj imaju 2.000 novoobolelih dnevno, mi nemamo šanse da, u Zlatiborskom okrugu koji pokriva veliku površinu i veliki broj pacijenata, bilo kojim naporima obezbedimo dovoljan broj postelja da bi zbrinuli toliko pacijenata. Nemamo veliki broj zaraženih kao u junu, niti je klinička slika, osim onih koji su na respiratoru, teška. Ali, to ne znači da sutra neće biti teška – ispričao je dr Božović.

Najviše pacijenata, dodao je on, je starosne dobi od 25 do 60 godina.

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.