Do posla teško bez političkih/veza ili evra

0

Da li imate diplomu državnog fakulteta, da li ste bili dobar đak, student, to vam ništa ne znači u Prijepolju a ni širom Srbije, ukoliko niste član vladajuće stranke ili nemate veze i to već duže vreme.

Ima i druga opcija. Pored članske karte, biće vam od pomoći i novac i to isključivo evri. Jako je bitno da nađete i “pravu” osobu koja če vas povezati sa “pravim čovekom” koji će uzeti “šuške” i eto vas na željenoj poziciji.

Oni što imaju znanje i obraz e njih možete nači na birou za zapošljavanje ili u nekoj prodavnici, butiku ili brzoj hrani, ukoliko već nisu otišli trbuhom za kruhom.

Zato ako upišete neki od “cash&carry” fakulteta u Novom Pazaru, na samoproglašenom univerzitetu recimo, šanse su vam velike.

Ako ste kupili diplomu srednje medicinske škole uz adekvatne konekcije, možete biti i glavna sestra na nekom od odeljenja prijepoljske bolnice.

Ako imate dobre konekcije možete i sa regularnom diplomom medicinske škole raditi u opštini u skroz desetom sektoru. Sve ekspert do eksperta.

Ako “muž” potegne veze, nije strano da iz tkačnice, kafica ili prodavnice završite zaposleni u Ministartvu unutrašnjih poslova. Da vidiš kako se brzo nauči sve.

Sve se može samo ako imate prave kontakte. Stručna sprema u tom slučaju nije bitna.

No da ne bude sve tako crno. Može da se nađe posla ako ste spremni da rmbačite kod pojedinih privatnika za minimalac, gde se pravila rada ne poštuju. Radi 14 ili 21 dan bez pauze. Isplata plate – malo na račun, malo na ruke. Godišnji odmor – možda koji dan ali nikako onda kada tebi odgovara.

Definitivno najveći problem većine roditelja u Prijepolju je, kako zaposliti svoje dete u koje su toliko uložili? Koga povući za rukav? Kome dati pare? A i odakle im?

Teška vremena za normalan i pošten narod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.