U policijskoj akciji uhapšeno više Prijepoljaca

0

Načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić uhapšen je noćas oko dva sata zbog zloupotrebe službenog položaja, a on je priveden u akciji zajedno sa još dva policijska šefa i jednim biznismenom iz Prijepolja, nezvanično saznaje Nova.rs.

Sem Malešića privedeni su načelnik OKP PU Prijepolje Lj. S., šef odseka za korupciju Užice, ali i biznismen Dž. K., vlasnik firme koja poseduje kamione, nezvanično saznaje Nova.rs.

Firma biznismena Dž. K. bavi se prevozom građevinskog materijala, a prema nezvaničnim saznanjima, angažovana je na poslovima u vezi sa izgradnjom auto-puta, Moravskog koridora. Zasad nije poznato kakve veze ima Malešić sa pomenutim biznismenom.

Inače, Malešić je priveden na osnovu naloga Tužilaštva za organizovani kriminal, a akciju je sproveo Sektor za unutrašnju kontrolu (SUK). On je noćas najpre priveden u svojstvu građanina, a potom je označen i kao osumnjičeni.

Podsetimo, Malešić je rođen 29. jula 1976. godine u Prijepolju, a u MUP-u Srbije radi od 1995. U Upravi saobraćajne policije je proveo osam godina, gde je dogurao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije.

Kad je 2014. za direktora policije imenovan Vladimir Rebić, Malešić je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a onda je marta 2016. postavljen za načelnika PU Kragujevac gde se zadržao do polovine septembra.

Tada je postavljen za Rebićevog pomoćnika. U junu 2019. godine Malešić je unapređen u čin generala policije. Od 2020. se nalazi na čelu novosadske policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.