Doskovićima iz Rasna potrebna pomoć

0

Ljubinko Dosković iz sela Rasno kod Prijepolja vid je izgubio pre 25 godina kada su ga izdali i bubrezi. Sa brojnim zdravstvenim ali i životnim nedaćama bori se zajedno sa svojom sestrom Milivojkom koju takođe muči isti nedostatak od rođenja.

Milivojka vidi svega dva posto. I ko da život u mraku pritisnut bremenom zdravstvenih tegoba nije dovoljno težak, porodica Dosković u 21. veku živi bez vode i osnovnih uslova za pristojan život.

Кuća u kojoj žive brat i sestra je lično njihova, koju su nasledili nakon smrti svojih roditelja, ali je prilaz jako loš a i nalazi se na velikom usponu. Čim padne sneg, vozilo koje dolazi po Ljubinka da ga vodi na dijalizu nije u mogućnosti da priđe pa neretko mora da se spusti sankama do prevoza. A kada se stvari zakomplikuju, pa Ljubinko ostane u bolnici, sestri Milivojki niko nema da donese kantu vode.

„Nepostoje mogućnosti da uvedem vodu, a najviše bi nam odgovaralo da siđemo u neki smeštaj. Rekli su nam iz Centra da nemaju stanova za nas. Ja sam nudio svoju kuću za neki trajni smeštaj nas dvoje dok smo živi, mi se razdvajati nećemo. A kada nas ne bude neka im ostane sve. Ali na tome je sve ostalo. Nudili su nam dom u Pančevu, kažu da je on za slepe i slabovide, ali mi se još nismo izjasnili ne ide nam se tamo. Borimo se kako možemo, plaćamo ženu od naših primanja povremeno da nam pomogne. Ako opština i Centar ne mogu da nam izađu u susret, možda građani mogu donacijom da nam pomognu da otkupimo neki smeštaj koji će biti uslovniji za život i bliže doktoru”, kaže Ljubinko.

Doskovićima je potrebna naša pomoć! Ljubinka možete kontaktirati na broj telefona: 061/208-45-40.

PP Media i Rina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.