Spremite se za nova poskupljenja

0

Nadzorni odbor JKP „Lim“ iz Prijepolja, uputio je zahtev Opštinskom veću kojim traži drastično povećanje cena usluga. Građani Prijepolja ubuduće bi mogli, ukoliko Veće dozvoli a potom i izglasaju odbornici u lokalnim parlamentu, da plaćaju čak 70 odsto više za odvoženje smeća.

To znači da bi Prijepoljci odvoženje smeća plaćali umesto dosadašnjih 4,3 dinara po kvadratu stana ili kuće 7,27 dinara.

Ukoliko opštinsko rukovodstvo da zeleo svetlo, ovo neće biti jedini udar na kućni budžet žitelja Prijepolja, kada su u pitanju komunalije. Naime, JKP “Lim” traži da se za domaćinstva povećaju cene grejanja od 50%, pa bi tako Priljepoljci “tople” radijatore mogli da plate skoro 400 dinara po kvadratu stana, a traži se i povećanje vode od 37%.

Predsednik opštine Vladimir Babić zahtev za povećanje cene grejanja okarakterisao je kao opravdan, zbog rasta cene energenata na tržištu.

Međutim, ostaje nejasno, kojim parametrima se menadžment Komunalnog preduzeća vodio, kada je tražio povećanje cene odnošenja smeća i vode.

Prijepolje je odavno izgubilo epitet najčistijeg grada u zemlji. Poslednjih meseci, slike punih kontejnera i prljavih ulica preplavile su društvene mreže, a problem sa vodosnabdevanjem postao je gotovo alarmantan za meštane koji žive na većim kotama.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.