Večeras u finalu 64. “Pesme Evrovizije” Srbija, Slovenija i Severna Makedonija

0

Veliko finale 64. “Pesme Evrovizije” biće održano večeras u Tel Avivu, u Izraelu.

Učešće u finalu su u utorak, osim srpske pevačice Nevene Božović, izborili i predstavnici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Nevena Božović

Zala Kralj & Gašper Šantl

U finalu će biti i predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte, koji su izabrani sinoć, na drugoj polufinalnoj večeri.

Tamara Todevska

Njima će se pridružiti i predstavnici zemalja takozvane Velike petorke – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Ovogodišnji, 64. Evrosong održava se pod sloganom „Usudi se da sanjaš“ (Dare to Dream), a u revijalnom delu finala izbora nastupiće svetska zvezda Madona.

Na ovogodišnjem takmičenju za “Pesmu Evrovizije” takmičili su se i predstavnici Crne Gore i Hrvatske, ali zbog loših pesama i izvođača, nisu uspeli da prođu u veliko finale.

Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale.

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12, što znači da će najboljih deset pesama i po mišljenju žirija i deset po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 41 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Posle saopštavanja rezultata žirija, svi glasovi publike za određenu pesmu biće sabrani.

Publiku će kroz 64. takmičenje za najbolju pesmu Evrope voditi Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.