JONOVIĆ GRADNJA UREĐUJE IZLETIŠTE RAVNI

0

Firma “Jonović gradnja „ iz Prijepolja jedina je dostavila ponudu na tenderu za uređenje izletišta Ravni, projekta koji će Turistička organizacija regije Zapadna Srbija realizovati uz pomoć Turističke organizacije Prijepolja.

Novac za ovaj infrastrukturni poduhvat, u iznosu od oko 2 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u okviru projekata razvoja turizma u 2019. godini.

Idejno rešenje izletišta Ravni, foto: Promo

Lokacija na kojoj se planira izgranja odmrališta i parka trenutno je zarasla šibljem i drugim visokim i niskim rastinjem. Projekat koji je osmišljen od strane Turističke organizacije Prijepolja predviđa gradnju odmarališta koncipiranog tako što će cela površina parcele biti podeljena u više zona koje će međusobno biti povezane vizurama i pešačkim stazama. Projekat će biti realizovan u dve faze. Prva faza, za koju je novac opredelilo resorno ministarstvo, predviđa izvođenje pripremnih i zemljanih radova, potom betonske i armiranobetonske radove i izgradnju i opremanje toaleta.

U narednoj fazi planira se izgradnja parka sa pečurkama, roštilja, letnje pozornice, igrališta za decu sa pratećim mobilijarom, a svi materijali koji će biti korišćeni tokom gradnje su prirodni, kako se ne bi narušila autentičnost prostora i duh mesta.

Ukupna vrednost projekta iznosi blizu 6 miliona dinara, a pomoć i u drugoj fazi radova očekuje se od resornog ministarstva murizma.

Izvor: PP Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.