Kada je pravo vreme za ozbiljnu vezu i brak?

0

Sve je više uspešnih, pametnih, situiranih i lepih žena, koje imaju preko 30 godina, a nisu udate, čak nemaju ni partnera. Reč je o ozbiljnom problemu savremene generacije. Kad dođu u te godine, žene se suočavaju s takozvanom nestašicom na bračnom tržištu, s obzirom na to da se određen broj muškaraca već oženio.

Dobiju i epitet „udavače“, a neretko ih muškarci izbegavaju u strahu da žele brak već posle mesec dana zabavljanja.

Dvadesete su „rezervisane“ za studiranje, zapošljavanje i napredovanje u karijeri, formiranje bliskog kruga prijatelja, putovanja, ali i pronalaženje i uspostavljanje svog „ja“. Sve ređe se devojke i mladići odlučuju za brak u tim godinama uvereni da će im „život stati“, da ne treba žuriti, da je život kod roditelja lagodniji, što je čest slučaj kod porodica sa prostora bivše Jugoslavije, zbog kasnog osamostaljivanja i odvajanja od roditelja.

Devojke često žele da izbegnu model svoje majke koja im je stalno ponavljala koliko se „žrtvovala“. Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da je takvim osobama potreban veliki napor kako bi kasnije ostvarile zajednički život i uhvatile se u koštac sa svim onim što život nosi.

Postoje mame koje žale što su se udale u 22 godini i svoje “greške”i neproživljenih godina se plaše da ćerke ne naprave isto.

Istina je da su kasne dvadesete najbolje vreme za izbor partnera pa je tako oko 26., 27., 28., 29., godine na takozvanom bračnom marketu najveći izbor kandidata.

Ako zakasnite, one dobre kandidate će neko da “pokupi”, oženiće se i udati se. Žene često imaju scenario da će da uživaju, bave se sobom, karijerom, putuju, pa tek onda da uđu u brak.

Ipak, nije to baš tako …

 

Izvor: bgonline.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.