Kvalitet kućnih aparata u svetu, znatno je lošiji

0

Većina uređaja sistemski se proizvodi sa greškom, manje kvalitetnim pojedinim delovima, kako bi kupac morao da u relativno kratkom vremenu, najčešće nakon isteka garantnog roka, kupi nov uređaj.

Brže se kvare, a kod mnogih i pre isteka roka ima mnogo propusta…

 

Dešava se da motor na frižideru “ode” za sedam dana, mašina za sušenje veša varniči, programator na veš-mašini nije dobro podešen, softveri na laptopu i mobilnom telefonu ne reaguju posle samo dva meseca korišćenja.

Problemi nastaju čak i kada potrošači kupe aparate za domaćinstvo od poznatih proizvođača, nove generacije. Kod mnogih izađu na videlo slabije karakteristike. To potvrđuje i nedavni potez italijanskog “Indesita”, koji je najavio servisnu kampanju za rešavanje bezbednosnih problema na određenim modelima mašina za sušenje veša, koji su već prodati.

 

Učestali kvarovi aparata za domaćinstvo u garantnom roku i još više neposredno po njegovom isteku dokaz je pada kvaliteta tih uređaja.

Kvalitet kućnih aparata u svetu, uključujući i poznate svetske proizvođače, znatno je lošiji od kvaliteta kućnih aparata pre finansijske, ekonomske i potrošačke krize, kažu u potrošačkim organizacijama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.