Kako meštanima Prijepolja podignuti svest o upravljanju otpadom?

0

Vladimir Pušonjić, inženjer obrade drveta, koji je rođen i odrastao u Francuskoj a čiji su roditelji poreklom iz Prijepolja, odučio je da se preseli u grad svojih roditelja i započne novi život.

Takođe rešen je da ličnim primerom podigne svest i skrene pažnju svim meštanima da vode računa gde i kako odlažu otpad.

Obzirom da u Prijepolju nema puno industrijske proizvodnje i da je grad pošteđen industrijskih zagađenja, kojih je nekada bilo puno, Vladimir se susreo sa drugim problemom.

Glavni problem u Prijepolju, kada je u pitanju zagađenje, su sami meštani. Slabo ko vodi računa o odlaganju smeća, baca se, ko gde stigne.

Na područiju grada registrovano je više od 70 divljih deponija.

Slična je situacija je i sa smetlištem. Dobrodošlicu u Prijepolje poželeće vam otvorena deponija i smrad na samom ulasku u grad iz pravca Bistrice.

Zelene površine uz regionalni put koji vodi ka selima Hrta, Dubravčići, Dumljani, Mijani, u opštini Prijepolje, bile su zatrpane smećem. Plastična ambalaža, nameštaj, sanitarije, životinjski ostaci samo su deo otpada koji je Vladimir Pušonjić izvukao iz šume i granja, kako bi očistio i sačuvao prirodu. Svoju ekološku akciju započeo je sređivanjem površine oko kontejnera kod svoje kuće u Velikoj Župi.

Vladimir je trenutno rešen da čisti deo puta u selu odakle potiče njegova majka, ostaje pitanje da li će za njega biti interesantan i deo puta u selu Rasno odakle potiče i njegov otac?

Opširnije o poduhvatu Vladimira Pušonjića, pogledajte u prilogu televizije Forum.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.